Chřest smažený v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest smažený v těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26289 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Chřest bílý |
400 g | Chřest zelený |
3 g | Kypřicí prášek do pečiva |
1 hrst | Ledová tříšť |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej olivový |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 297,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 826,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Ledová tříšť, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest smažený v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme na 190 °C. Chřest nakrájíme na kousky. |
2 | Na těstíčko rozmícháme v míse vejce a 250 ml ledově vychlazené vody. Přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Mísu obložíme ledem. |
3 | Kousky chřestu protáhneme těstíčkem, necháme okapat a dozlatova smažíme na rozehřátém oleji. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat. |