Jednoduchý recept

Chřest smažený v těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26289
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 g Chřest bílý
400 g Chřest zelený
3 g Kypřicí prášek do pečiva
1 hrst Ledová tříšť
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej olivový
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 119kJ
9% Sacharidy 32 g
53% Tuky 40 g
1% Sodík 25 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chřest smažený v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme na 190 °C. Chřest nakrájíme na kousky.

2

Na těstíčko rozmícháme v míse vejce a 250 ml ledově vychlazené vody. Přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Mísu obložíme ledem.

3

Kousky chřestu protáhneme těstíčkem, necháme okapat a dozlatova smažíme na rozehřátém oleji. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept