Recept

Mušle s česnekem na víně Chardonnay

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26290
Kategorie: Maso

Ingredience

6 ks Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 ks Citronová tráva
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kg Mušle slávky
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 kávová lžička Pepř citronový
1 kávová lžička Sůl
2,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 913kJ
13% Sacharidy 48 g
15% Tuky 11 g
55% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Mušle s česnekem na víně Chardonnay postup přípravy receptu:

1

Mušle pořádně okartáčujeme, omyjeme pod tekoucí vodou, odstraníme "vousy", otevřené nebo pootevřené vyhodíme. Očištěné mušle dáme vařit na 10 minut do vody. Mušle, které se neotevřely též nepoužijeme. Ostatní otevřeme a z lastur vybereme maso.

2

Očistíme česnek s cibulí, omyjeme citronovou trávu s koriandrem, chilli papričky rozpůlíme a zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a vše pokrájíme nadrobno.

3

Na rozpáleném oleji ve woku restujeme krátce mušle, na minutu je zakryjeme pokličkou a pak přidáme všechny nakrájené ingredience. Mícháme a smažíme 5 minut. Naposled přilijeme bílé víno Chardonnay, ochutíme rybí omáčkou a podle chuti solí a pepřem. Na malou chvilku přiklopíme poklici a vaříme 3 - 5 minut.

4

Hotové mušle přendáme i se šťávou na velký hluboký talíř. Podáváme s dušenou rýží nebo rozpečenou bagetkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept