Suši se pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suši se pstruhem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26291 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
10 g | Kopr čerstvý |
20 ml | Ocet rýžový |
250 g | Pstruh |
250 g | Rýže loupaná |
20 g | Sůl |
20 g | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 304,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Pstruh, Rýže loupaná, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suši se pstruhem postup přípravy receptu:
1 | Do plátků pstruha zatřeme sůl, přikryjeme, necháme 50 minut odležet. |
2 | Rýži proplachujeme na sítu tak dlouho, až odtéká čistá voda. Necháme okapat, vložíme ji do hrnce s asi 600 ml vody s rýžovým vínem a 1 lžící rýžového octa. Přivedeme k varu. |
3 | Plátky pstruha důkladně omyjeme, osušíme a poskládáme na plochou mísu. Zalijeme je rýžovým octem. Přikryjeme, necháme nejméně 20 minut odležet. |
4 | Každý plátek pstruha nakrájíme na 4 kousky. Rýži rozdělíme na 8 dílů a každý stiskneme. Přiložíme vždy kousek pstruha a přitiskneme. Podáváme ozdobené kolečky cibule a snítkou kopru. |
5 | Vaříme při střední teplotě asi 15 minut. Rýži scedíme a zchladíme pod studenou vodou. Přimícháme zbývající rýžový ocet a cukr. Necháme vychladnout. |