Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26291
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

30 g Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
10 g Kopr čerstvý
20 ml Ocet rýžový
250 g Pstruh
250 g Rýže loupaná
20 g Sůl
20 g Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 486kJ
16% Sacharidy 57 g
6% Tuky 5 g
102% Sodík 2 g
31% Bílkoviny 17 g
Suši se pstruhem

Suši se pstruhem postup přípravy receptu:

1

Do plátků pstruha zatřeme sůl, přikryjeme, necháme 50 minut odležet.

2

Rýži proplachujeme na sítu tak dlouho, až odtéká čistá voda. Necháme okapat, vložíme ji do hrnce s asi 600 ml vody s rýžovým vínem a 1 lžící rýžového octa. Přivedeme k varu.

3

Plátky pstruha důkladně omyjeme, osušíme a poskládáme na plochou mísu. Zalijeme je rýžovým octem. Přikryjeme, necháme nejméně 20 minut odležet.

4

Každý plátek pstruha nakrájíme na 4 kousky. Rýži rozdělíme na 8 dílů a každý stiskneme. Přiložíme vždy kousek pstruha a přitiskneme. Podáváme ozdobené kolečky cibule a snítkou kopru.

5

Vaříme při střední teplotě asi 15 minut. Rýži scedíme a zchladíme pod studenou vodou. Přimícháme zbývající rýžový ocet a cukr. Necháme vychladnout.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept