Recept

Ouška s pestem, slaninou a mákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26293
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Cibule
450 g Listové těsto
50 g Mák - semena
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Pesto
100 g Slanina vepřová
30 g Sýr Parmezán
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 262kJ
14% Sacharidy 49 g
71% Tuky 53 g
17% Sodík 336 mg
29% Bílkoviny 16 g

Ouška s pestem, slaninou a mákem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto rozmrazíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme tenký plát a rozdělíme ho na 3 díly. Vejce rozšleháme s trochou vody a okraje těsta potřeme.

2

Na 1 díl těsta neneseme nakrájenou slaninu a cibuli. Pevně zavineme a nakrájíme na asi 8 mm silné plátky. Poskládáme na plech vyložený papírem. Druhý díl těsta potřeme pestem a zavineme. Nakrájíme na asi 5 mm silné plátky a poskládáme na plech.

3

Zbývající díl těsta posypeme mákem a strouhaným sýrem. Pevně zavineme a nakrájíme na asi 5 mm silné plátky. Poskládáme na plech. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 12 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept