Recept

Maharádžovy krevety na česneku s chilli paprikou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 26296
Kategorie: Maso

Ingredience

marináda
4 ks Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tamarindová pasta
1 polévková lžíce Zázvor celý
příloha
2 polévková lžíce Pažitka
300 g Rýže dušená
Maharádžovy krevety na česneku s chilli paprikou
1 ks Chilli paprička
2 ks Chilli paprička zelená
1,5 dl Kokosové mléko
800 g Krevety tygří - loupané
3 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 622kJ
9% Sacharidy 31 g
26% Tuky 19 g
18% Sodík 354 mg
87% Bílkoviny 49 g

Maharádžovy krevety na česneku s chilli paprikou postup přípravy receptu:

1

Krevety oloupeme, odstraníme hlavy, na hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko, dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu odkapat. Potom je dáme do mísy, přidáme k nim 4 ks rozmačkaného česneku, nastrouhaný zázvor, kurkumu, třtinový cukr, 1 lžičku tamarindové pasty, sůl, mleté chilli, olivový olej. Vše promícháme a krevety necháme marinovat 15-20 minut.

2

Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme stranou. Dva kusy zelené chilli papričky zbavíme semen a propláchneme pod tekoucí vodou. Omytou červenou chilli papričku, zbavenou semen, nakrájíme na tenké proužky. Česnek pokrájíme na tenké plátky.

3

Ve woku na rozpáleném oleji krátce orestujeme česnek s pokrájenou červenou chilli papričkou a celými zelenými papričkami, poté k nim přidáme krevety s marinádou, mícháme a smažíme 2-3 minuty dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, necháme vše přejít varem a dochutíme solí.

4

Maharádžovy krevety se šťávou podáváme s dušenou rýží posypanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept