Jednoduchý recept

Hovězí vemínka na paprice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 263
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
1200 g Hovězí vemeno
300 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
50 g Protlak rajčatový
300 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
100 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 135kJ
4% Sacharidy 14 g
50% Tuky 37 g
49% Sodík 989 mg
33% Bílkoviny 19 g

Hovězí vemínka na paprice postup přípravy receptu:

1

Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, omyjeme je ve vlažné vodě, rozkrájíme na menší části a vložíme do osolené vařící vody. Zvolna vaříme doměkka a občas jimi zamícháme.

2

Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě, nakrájíme na plátky a vložíme do kastrolu.

3

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a prosátou mouku, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem z vemínek a mlékem, rozšleháme a přidáme rajčatový protlak. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

4

Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme a procedíme na vemínka. Společně krátce povaříme.

Poznámka

Voda dle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept