Jablečná omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 2630 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
1 špetka | Skořice mletá |
0,1 l | Víno bílé |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
49% Kalorie 963 kcal
Kilojoule 4 031kJ
65% Sacharidy 233 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 26 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 233g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 772,4mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablečná omáčka postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. |
2 | Do kastrolu dáme jablka, bílé víno, skořici, cukr a citronovou šťávu. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec vše rozmixujeme a necháme vychladnout. Můžeme ochutit jablečnou pálenkou. |