Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26300

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
0,5 ks Cuketa
300 g Kukuřičná krupice T 600
750 g Mangold
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový
6 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 894 kcal
Kilojoule 3 741kJ
36% Sacharidy 130 g
47% Tuky 35 g
86% Sodík 2 g
39% Bílkoviny 22 g

Polenta s mangoldem postup přípravy receptu:

1

Krupici přimícháme do zeleninového vývaru. Přidáme pepřové máslo a osolíme. Vaříme 15 minut. Občas zamícháme. Krupice je hotová, když se odděluje ode dna hrnce. Vyklopíme na hladkou pracovní plochu a necháme vychladnout. Potom vytvarujeme váleček a nakrájíme na plátky.

2

Mangold očistíme, omyjeme a silnější žebra vykrojíme. Stonky nakrájíme nadrobno a zelené listy nasekáme. Obojí blanšírujeme v horké osolené vodě 5 minut.

3

Mangold vyjmeme a necháme okapat. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olivový olej a šalotku s mangoldem, rajčaty a bylinkami dusíme 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.

4

Krupicové placičky osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Porce rozdělíme na talíře, přidáme mangold a zdobíme plátky cukety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept