Pikantní jehněčí špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní jehněčí špíz
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26301 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 ks | Cibulka jarní |
500 g | Jehněčí maso |
1 ks | Limetka |
1 ks | Mango |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Pasta Sambal Oelek |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 206,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Limetka, Mango, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pasta Sambal Oelek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní jehněčí špíz postup přípravy receptu:
1 | Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku prolisujeme. Smícháme limetkovou šťávu a kůru, ostrou pastu sambal oelek a česnek. Zamícháme s kousky masa. Přikryjeme a dáme odležet do chladničky na nejméně 1 hodinu. |
2 | Cibulky kuchyňsky upravíme a pokrájíme na kolečka. Oloupeme mango a dužninu rozkrájíme na větší kostky. |
3 | Maso vyjmeme a lehce osušíme. Na jehlu napichujeme mango, obtočené masovými nudličkami a cibulku. Mírně osolíme a opékáme asi 5 minut na rozehřátém másle. Podáváme se zeleninovým salátem. |