Dušená čočka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená čočka se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26302 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Brambory rané |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
300 g | Čočka červená |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 723,1mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Čočka červená, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Cibule červená, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená čočka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Čočku dáme do kastrolu spolu se zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme, omyjeme a pokrájíme. Mrkev a bramboru oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rajče omyjeme, zbavíme okolí stopky a nakrájíme nadrobno. |
3 | V kastrolu rozpálíme olivový olej, podusíme na něm zeleninu se šalvějí. Dušenou zeleninu přidáme k čočce a na mírném ohni vaříme pod pokličkou 10 minut. Osolíme, opepříme, ochutíme octem. |