Jednoduchý recept

Smažená kedlubna po vídeňsku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26309

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
600 g Kedlubna
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 670kJ
15% Sacharidy 54 g
57% Tuky 43 g
27% Sodík 550 mg
21% Bílkoviny 12 g

Smažená kedlubna po vídeňsku postup přípravy receptu:

1

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

2

Na talíř dáme mouku. V hlubokém talíři rozšleháme vejce a na třetí talíř vysypeme strouhanku.

3

Na pánvi rozpálíme olej. Kedlubnové řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance, na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme dozlatova.

Poznámka

Jako příloha se hodí rajčatová omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept