Smažená kedlubna po vídeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kedlubna po vídeňsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26309 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
600 g | Kedlubna |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 377,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 141,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kedlubna, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kedlubna po vídeňsku postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Na talíř dáme mouku. V hlubokém talíři rozšleháme vejce a na třetí talíř vysypeme strouhanku. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej. Kedlubnové řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance, na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme dozlatova. |
Poznámka
Jako příloha se hodí rajčatová omáčka.