Jednoduchý recept

Smažený celer v ovesném županu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26315
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
3 ks Celer bulvový
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej rostlinný
250 g Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 081kJ
17% Sacharidy 62 g
63% Tuky 48 g
19% Sodík 373 mg
30% Bílkoviny 17 g

Smažený celer v ovesném županu postup přípravy receptu:

1

Celer oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve vroucí osolené vodě celer blanšírujeme 5 minut. Potom celer vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme.

2

V misce rozšleháme vejce. Ovesné vločky smícháme s bylinkami a dáme na talíř. Na druhý talíř nasypeme mouku.

3

Na pánvi rozpálíme olej. Celerové řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a bylinkových vločkách. Na rozpáleném oleji celer smažíme dozlatova.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat jogurtový dip.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept