Starofrancké krokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Starofrancké krokety
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26317 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 ks | Brambory rané |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
300 g | Jablečné pyré s broskvemi |
2 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 182,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Jablečné pyré s broskvemi, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Starofrancké krokety postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 25 minut. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom brambory oloupeme a rozšťoucháme. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nadrobno. Smícháme s bramborami, osolíme, přidáme vejce, osladíme cukrem, vše dobře prohněteme. |
3 | Do bramborového těsta vmícháme tolik mouky, aby se dobře oddělovalo od rukou. Z těsta vytvarujeme válečky a obalíme je v mouce. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. |
4 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a krokety na něm krátce osmahneme. Pak je potřeme zbytkem tuku a dáme na 30 minut péct do předehřáté trouby. Podáváme s jablkovým pyré. |