Jednoduchý recept

Starofrancké krokety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26317
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

6 ks Brambory rané
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
300 g Jablečné pyré s broskvemi
2 ks Jablka
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 122kJ
22% Sacharidy 78 g
27% Tuky 20 g
5% Sodík 101 mg
19% Bílkoviny 11 g

Starofrancké krokety postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 25 minut. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom brambory oloupeme a rozšťoucháme.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nadrobno. Smícháme s bramborami, osolíme, přidáme vejce, osladíme cukrem, vše dobře prohněteme.

3

Do bramborového těsta vmícháme tolik mouky, aby se dobře oddělovalo od rukou. Z těsta vytvarujeme válečky a obalíme je v mouce. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.

4

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a krokety na něm krátce osmahneme. Pak je potřeme zbytkem tuku a dáme na 30 minut péct do předehřáté trouby. Podáváme s jablkovým pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept