Gulášová polévka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gulášová polévka s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26321 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
6 ks | Cibule |
100 g | Cibulka jarní |
850 g | Houby nakládané |
800 g | Hovězí maso zadní |
3 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Okurky nakládané |
10 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
5 g | Paprika mletá pálivá |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
250 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,4mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cibulka jarní, Houby nakládané, Okurky nakládané, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gulášová polévka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kousky, opečeme v pánvi na rozehřátém oleji a vložíme do hrnce. Zeleninu očistíme, omyjeme, případně oloupeme nebo zbavíme semen. Nakrájíme ji na kostičky. |
2 | Zeleninu opečeme v uvolněné pánvi a přidáme do hrnce. Přidáme také nakládané cibulky. Přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou. Přikryjeme a zvolna vaříme asi půl hodiny. |
3 | Když je maso vařené, přidáme okapané houby. Podle potřeby osolíme a opepříme. |