Zeleninový nákyp s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový nákyp s liškami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26323 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Lilek |
500 g | Lišky čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pórek |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 166,3mg |
Draslík | 636,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Rajčata, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Olej olivový, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový nákyp s liškami postup přípravy receptu:
1 | Lišky očistíme a povaříme 5 minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Lilek očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Mírně je osolíme a necháme 15 minut odležet. Pak je opláchneme a nakrájíme na menší kousky. |
3 | Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, osušíme, vykrojíme okolí stopky a rajčata nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. |
4 | Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Postupně přidáváme lilek, pórek, rajčata, lišky, vše dusíme 3 minuty. Přidáme vývar, necháme projít varem a stáhneme ze sporáku. Dáme ještě na chvíli vychladnout a do zeleniny vmícháme rozšlehaná vejce. |
5 | Vše dáme do zapékací misky, posypeme sýrem a na 25 minut dáme zapéct do trouby. Jako přílohu podáváme bagetu. |