Francký cibulový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francký cibulový koláč
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26324 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Cibule |
15 g | Droždí |
5 g | Kmín drcený |
110 g | Máslo čerstvé |
180 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 327,7mg |
Draslík | 601,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Kmín drcený, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Francký cibulový koláč postup přípravy receptu:
1 | Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme vejce a 75 g másla. Droždí rozdrobíme a zamícháme do vlažného mléka. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté necháme 1 hodinu vykynout. |
2 | Těsto důkladně propracujeme na pomoučeném vále. Vyválíme kulatou placku, vložíme ji do vymazané koláčové formy. Zvýšíme okraje. Přikryté necháme asi 20 minut vykynout. |
3 | Na obložení oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky, lehce ji rozškvaříme na zbývajícím rozehřátém másle. Přimícháme cibuli a podusíme. Necháme vychladnout. |
4 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, solí a kmínem. Směs přimícháme k vychladlé cibuli a rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Pečeme 35-40 minut. Podáváme vlažné. |