Recept

Francký cibulový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26324
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

750 g Cibule
15 g Droždí
5 g Kmín drcený
110 g Máslo čerstvé
180 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Slanina vepřová
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 995 kcal
Kilojoule 4 164kJ
27% Sacharidy 96 g
74% Tuky 56 g
53% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Francký cibulový koláč postup přípravy receptu:

1

Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme vejce a 75 g másla. Droždí rozdrobíme a zamícháme do vlažného mléka. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté necháme 1 hodinu vykynout.

2

Těsto důkladně propracujeme na pomoučeném vále. Vyválíme kulatou placku, vložíme ji do vymazané koláčové formy. Zvýšíme okraje. Přikryté necháme asi 20 minut vykynout.

3

Na obložení oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky, lehce ji rozškvaříme na zbývajícím rozehřátém másle. Přimícháme cibuli a podusíme. Necháme vychladnout.

4

Troubu předehřejeme na 200 °C. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, solí a kmínem. Směs přimícháme k vychladlé cibuli a rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Pečeme 35-40 minut. Podáváme vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept