Janssonovo pokušení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Janssonovo pokušení
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26325 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 ks | Ančovičky konzervované |
8 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 132,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Brambory, Cibule, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Janssonovo pokušení postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, vložíme do mísy se studenou vodou, aby se vyplavil škrob. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zapékací formu vymastíme tukem. |
3 | Brambory vyjmeme z misky a osušíme. Ančovičky necháme okapat a podle velikosti je překrojíme napůl. Marinádu z ančoviček si odložíme stranou. |
4 | Polovinu brambor dáme do zapékací misky, pokryjeme vrstvou cibule, na ni pak položíme ančovičky a ty překryjeme zbytkem brambor. |
5 | Směs v misce přelijeme marinádou z ančoviček a polovičním množstvím smetany, posypeme strouhankou, nakonec na povrchu rozdělíme vločky másla. Nákyp pečeme v troubě 60 minut. Po uplynutí poloviny doby pečení přelijeme zbytkem smetany a dáme zpět do trouby. |