Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26325

Ingredience

10 ks Ančovičky konzervované
8 ks Brambory
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 404kJ
11% Sacharidy 40 g
37% Tuky 28 g
216% Sodík 4 g
73% Bílkoviny 41 g

Janssonovo pokušení postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, vložíme do mísy se studenou vodou, aby se vyplavil škrob. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zapékací formu vymastíme tukem.

3

Brambory vyjmeme z misky a osušíme. Ančovičky necháme okapat a podle velikosti je překrojíme napůl. Marinádu z ančoviček si odložíme stranou.

4

Polovinu brambor dáme do zapékací misky, pokryjeme vrstvou cibule, na ni pak položíme ančovičky a ty překryjeme zbytkem brambor.

5

Směs v misce přelijeme marinádou z ančoviček a polovičním množstvím smetany, posypeme strouhankou, nakonec na povrchu rozdělíme vločky másla. Nákyp pečeme v troubě 60 minut. Po uplynutí poloviny doby pečení přelijeme zbytkem smetany a dáme zpět do trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept