Plněné masopustní koblihy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné masopustní koblihy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26326 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
15 g | Cukr třtinový |
15 g | Droždí |
30 g | Marmeláda meruňková |
75 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Olej olivový |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 212,6mg |
Draslík | 119,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné masopustní koblihy postup přípravy receptu:
1 | Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme měkké máslo, cukr a žloutky. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté ho necháme 1 hodinu vykynout. |
2 | Těsto důkladně propracujeme na pomoučeném vále. Vyválíme z něj 1 cm silný plát a rozdělíme ho na dva stejné díly. Na jedné polovině plátu vyznačíme kolečka o průměru asi 8 cm. |
3 | Doprostřed kolečka naneseme trochu marmelády a přiklopíme druhou polovinu plátu. Vypíchneme kolečka, přikryjeme je a necháme 30 minut vykynout. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách. |