Recept

Plněné masopustní koblihy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26326
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

50 g Cukr krupice
15 g Cukr třtinový
15 g Droždí
30 g Marmeláda meruňková
75 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Olej olivový
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 212kJ
32% Sacharidy 116 g
33% Tuky 25 g
31% Sodík 628 mg
34% Bílkoviny 19 g

Plněné masopustní koblihy postup přípravy receptu:

1

Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme měkké máslo, cukr a žloutky. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté ho necháme 1 hodinu vykynout.

2

Těsto důkladně propracujeme na pomoučeném vále. Vyválíme z něj 1 cm silný plát a rozdělíme ho na dva stejné díly. Na jedné polovině plátu vyznačíme kolečka o průměru asi 8 cm.

3

Doprostřed kolečka naneseme trochu marmelády a přiklopíme druhou polovinu plátu. Vypíchneme kolečka, přikryjeme je a necháme 30 minut vykynout. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept