Švábský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švábský bramborový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26328 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 kg | Brambory |
3 ks | Cibule |
80 ml | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
80 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 g | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 3,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 132,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Ocet vinný, Okurka salátová, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švábský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. Slijeme, necháme trochu vychladnout, nakrájíme na plátky. Rozmícháme ocet, olej, sůl a pepř. Brambory zalijeme. Přilijeme horký masový vývar. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme, přidáme k bramborám. |
2 | Salátovou okurku očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme. Lžící odstraníme semena, okurku nakrájíme na jemné plátky. Přidáme do mísy, vše protřepeme, ale nemícháme. |
3 | Salát přikryjeme a necháme nejméně 2 hodiny odležet při pokojové teplotě. |