Recept

Sleďový salát s vejci a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26331

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
2 ks Jablka
300 g Kabanos
300 g Majonéza
500 g Matjesy - filet
250 g Okurky nakládané
200 g Ořechy vlašské
60 g Pažitka
6 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
5 ks Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,886 kcal
Kilojoule 7 890kJ
36% Sacharidy 130 g
179% Tuky 135 g
97% Sodík 2 g
106% Bílkoviny 60 g

Sleďový salát s vejci a ořechy postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Natvrdo vařená vejce oloupeme a 2 vejce nakrájíme najemno. Vařenou červenou řepu, brambory, oloupaný kabanos a nakládané okurky nakrájíme na asi 5 mm velké kostičky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na malé kostičky pokrájíme jablka. Ořechy nahrubo rozdrtíme. Sledě rozkrájíme na kousky asi 1 cm velké. Vše smícháme dohromady. Přidáme trochu nálevu z nakládaných okurek. Zakryté dáme uležet do chladu.

3

Druhý den rozmícháme majonézu se 3 lžícemi vlažné vody a přimícháme do salátu.

4

Zbývající 2 vejce rozčtvrtíme, obložíme salát a posypeme sekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept