Jednoduchý recept

Mousse z bílé čokolády

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26332

Ingredience

50 g Cukr krupice
1 ks Máta
50 g Poleva čokoládová
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 328kJ
7% Sacharidy 26 g
29% Tuky 22 g
3% Sodík 65 mg
9% Bílkoviny 5 g

Mousse z bílé čokolády postup přípravy receptu:

1

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odděleně našleháme šlehačku. Čokoládu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni a vyjmeme. Žloutek rozšleháme na pěnu a smícháme s cukrem a roztavenou čokoládou. Potom opatrně přimícháme nejdřív šlehačku a pak sníh z bílků.

2

Hotové mousse naplníme do skleněné mísy a přes noc uložíme do chladničky. Podáváme naporcované zmrzlinářskou lžící, rozdělíme na talíře, ozdobíme čokoládovou omáčkou a lístky máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept