Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce
Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 26335 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
rybí karbanátky | |
---|---|
5 ks | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
5 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé z mořského jazyka |
3 polévková lžíce | Mouka sójová plnotučná |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
kokosová omáčka | |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2,5 dl | Mléko kokosové |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce | |
5 ks | Bageta |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 195g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Filé z mořského jazyka, Pepř bílý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Zázvor celý, Chilli omáčka, Cukr třtinový, Bageta, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka sójová plnotučná, Petržel - nať, Mléko kokosové, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Pokrájíme rybí plátky, jarní cibuli omyjeme, pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme k ní oloupaný česnek, omyté a pokrájené chilli papričky bez semen, omytou petrželovou nať, oloupaný nakrájený zázvor. Všechny přísady pomeleme na masovém strojku a v míse je smícháme se sójovou moukou, ochutíme pepřem, solí. Vyšleháme tuhý sníh z bílku a lehce ho vmícháme do tuhé rybí směsi, ze které vytvoříme karbanátky ve tvaru kuliček. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a rybí karbanátky postupně usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z oleje a odložíme na papírovou utěrku, aby okapaly, a hned je odložíme do mísy a zakryjeme poklicí, aby zůstaly horké. |
3 | Do woku nalijeme smetanu, kokosové mléko a cukr. Přimícháme lžíci chilli omáčky a lžíci kokosového krému, karbanátky vložíme do omáčky a při mírné teplotě je dusíme pod pokličkou asi 8-10 minut. Během dušení občas omáčku promícháme. |
4 | Horké karbanátky podáváme s omáčkou a rozpečenou bagetkou. |