Jednoduchý recept

Kynuté těsto - obecně

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 26336

Ingredience

10 g Droždí
300 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 740kJ
27% Sacharidy 96 g
32% Tuky 24 g
7% Sodík 149 mg
31% Bílkoviny 17 g

Kynuté těsto - obecně postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrobíme do vlahého mléka. Mouku, do které přidáme špetku soli, vysypeme do mísy, přidáme rozehřátý tuk, rozpuštěné droždí v mléce - a vše smícháme a zpracujeme, aby se těsto nelepilo a dělalo puchýře.

2

Těsto přikryté utěrkou (aby k němu mohl vzduch) necháme v teple kynout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept