Kynuté těsto - obecně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté těsto - obecně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 26336 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
10 g | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 197,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté těsto - obecně postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme do vlahého mléka. Mouku, do které přidáme špetku soli, vysypeme do mísy, přidáme rozehřátý tuk, rozpuštěné droždí v mléce - a vše smícháme a zpracujeme, aby se těsto nelepilo a dělalo puchýře. |
2 | Těsto přikryté utěrkou (aby k němu mohl vzduch) necháme v teple kynout. |