Ďábelské kuřecí paličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ďábelské kuřecí paličky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26342 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Broskve |
150 ml | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
25 g | Kari pasta |
8 ks | Kuřecí stehna |
15 ml | Olej sezamový |
50 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
80 ml | Víno portské |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 339,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Chilli omáčka, Cibule, Cukr krupice, Kuřecí stehna, Olej sezamový, Olej stolní, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ďábelské kuřecí paličky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí paličky potřeme kari pastou, necháme 1 hodinu odležet. |
2 | Oloupeme cibuli, česnek a zázvorový kořen. Přísady najemno nasekáme. Opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Kari pastu z paliček setřeme a odložíme ji stranou. |
3 | Kuřecí stehna přidáme do pánve a dokřupava je opečeme po všech stranách. |
4 | Kari pastu rozředíme asi 125 ml vlažné vody a pňdáme do pánve k paličkám. Osolíme, opepříme, trochu osladíme. Přikryjeme a necháme táhnout asi 10 minut. |
5 | Broskve nadrobno nakrájíme, rozmixujeme s chilli omáčkou. Přidáme sherry nebo portské víno a mixujeme, až je omáčka hedvábná. Podáváme ke kuřecím paličkám. |