Koláč s cibulí po švýcarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s cibulí po švýcarsku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 26343 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
750 g | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 243,0mg |
Draslík | 436,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kmín drcený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s cibulí po švýcarsku postup přípravy receptu:
1 | Těsto vypracujeme dle receptu: Kynuté těsto - obecně. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné plátky a opečeme na slanině nakrájené na kostičky. |
3 | Mouku, celá vejce, smetanu, sůl a kmín umícháme do hladké směsi. |
4 | Vykynuté těsto rozválíme do koláčové formy, na ně naskládáme slaninu s cibulí, zalijeme vaječnou směsí. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů Celsia pozvolna cca 1 hodinu. |