Poleva cukrová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Poleva cukrová
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2635 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
500 g | Cukr krupice |
0,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
98% Kalorie 1,935 kcal
Kilojoule 8 096kJ
139% Sacharidy 500 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 13 mg
0% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 500g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 10,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Poleva cukrová postup přípravy receptu:
1 | Cukr s vodou svaříme tzv. na silnou nit. |
2 | Cukrový roztok odstavíme z ohně a mícháme tak dlouho, až bude mít lehce mléčnou barvu. |
3 | Tato poleva je vhodná hlavně k ledování perníku. |