Krvavé prsty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krvavé prsty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26351 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
130 ml | Kečup |
300 g | Listové těsto |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Paprika zelená |
8 ks | Párky jemné |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 115,1mg |
Draslík | 38,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krvavé prsty postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozmrazíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Párky šikmo přepůlíme. Na pomoučeném vále vyválíme z listového těsta plát a rozdělíme ho na 16 pásků. |
2 | Pásky potřeme vodou a na každý přiložíme polovinu párku. Párky zavineme tak, aby jeden konec zůstal vždy volný. |
3 | Závitky potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 20 minut. Na volné konce párků naneseme vždy trochu kečupu (krev) a přiložíme kousek papriky (nehet). |