Recept

Pomerančové želé se sektem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26355
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr vanilka
150 g Jogurt bílý
1 ks Máta
6 ks Pomeranče
250 ml Pomerančová šťáva
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 ml Víno šumivé (sekt)
5 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 797kJ
22% Sacharidy 78 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 17 mg
7% Bílkoviny 4 g

Pomerančové želé se sektem postup přípravy receptu:

1

Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Pomeranče oloupeme, dílky vykrojíme a zbavíme tenké slupky. Šťávu necháme okapat do misky. Dílky pomeranče rozdělíme do sklenic a postavíme do chladničky.

2

Zachycenou šťávu smícháme se šťávou z červených pomerančů a cukrem a mírně ohřejeme. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji rozpustíme v horkém ovocném roztoku. Necháme 5 minut vychladnout.

3

Přimícháme sekt a touto směsí zalijeme pomeranče ve sklenicích. Přikryjeme a dáme na 5 hodin ztuhnout do chladničky.

4

Ze smetany s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku. Jogurt rozmícháme s citronovou šťávou a přidáme šlehačku. Meduňku opláchneme a osušíme. Na každou porci želé dáme kopeček jogurtové šlehačky a zdobíme lístky máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept