Pomerančové želé se sektem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančové želé se sektem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26355 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr vanilka |
150 g | Jogurt bílý |
1 ks | Máta |
6 ks | Pomeranče |
250 ml | Pomerančová šťáva |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml | Víno šumivé (sekt) |
5 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 495,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 629,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 417,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Máta, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančové želé se sektem postup přípravy receptu:
1 | Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Pomeranče oloupeme, dílky vykrojíme a zbavíme tenké slupky. Šťávu necháme okapat do misky. Dílky pomeranče rozdělíme do sklenic a postavíme do chladničky. |
2 | Zachycenou šťávu smícháme se šťávou z červených pomerančů a cukrem a mírně ohřejeme. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji rozpustíme v horkém ovocném roztoku. Necháme 5 minut vychladnout. |
3 | Přimícháme sekt a touto směsí zalijeme pomeranče ve sklenicích. Přikryjeme a dáme na 5 hodin ztuhnout do chladničky. |
4 | Ze smetany s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku. Jogurt rozmícháme s citronovou šťávou a přidáme šlehačku. Meduňku opláchneme a osušíme. Na každou porci želé dáme kopeček jogurtové šlehačky a zdobíme lístky máty. |