Sacherova poleva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sacherova poleva
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2636 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
200 g | Čokoláda hořká |
250 g | Cukr krupice |
0,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
104% Kalorie 2,060 kcal
Kilojoule 8 617kJ
103% Sacharidy 372 g
83% Tuky 63 g
3% Sodík 56 mg
17% Bílkoviny 10 g
Uhlovodany | 372g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Sacherova poleva postup přípravy receptu:
1 | Cukr svaříme s vodou tzv. na silnou nit. |
2 | Odstavíme z ohně a přidáme čokoládu. Třeme tak dlouho, až dosáhne teploty asi 40 stupňů Celsia. Polevu můžeme podle potřeby rozředit vodou. |
3 | Sacherovou polevou ledujeme dortový korpus a necháme uschnout. |