Indiánský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indiánský salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26361 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
300 g | Ananas |
2 ks | Banány |
500 g | Brambory |
50 ml | Citronová šťáva |
10 g | Cukr krupice |
80 g | Hořčice |
200 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
50 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
15 g | Paprika mletá pálivá |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
20 g | Salát hlávkový |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Banány, Brambory, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kukuřice cukrová nakládaná, Ocet vinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indiánský salát postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na 1 cm velké kostičky. Rajčata spaříme 30 sekund ve vroucí vodě, sloupneme, nadrobno nakrájíme. |
2 | Také ananas nadrobno nakrájíme. Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Všechny připravené přísady zalijeme citronovou šťávou a opatrně smícháme v míse. |
3 | Kukuřici dáme okapat na síto. Na zálivku rozmícháme ocet, olej, sůl a pepř. Přimícháme kukuřici necháme 10 minut odležet. |
4 | Na marinádu rozmícháme hořčici, citronovou šťávu a smetanu. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou a osladíme. Salát zalijeme a přimícháme kukuřici. |
5 | Salátové listy opláchneme, necháme dobře okapat, potrháme na kousky. Vyložíme jimi mísu a navrch upravíme salát. Přikryjeme a chladíme asi 15 minut. |