Jednoduchý recept

Pečené brambory s omáčkou piccalilli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26364
Kategorie: Brambory

Ingredience

20 ks Brambory
15 g Hořčice
150 g Jogurt bílý
15 g Křen
200 g Majonéza
30 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
3 ks Šalotka
5 g Sůl
360 g Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 663kJ
23% Sacharidy 81 g
76% Tuky 57 g
50% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Pečené brambory s omáčkou piccalilli postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Podélně rozčtvrtíme. Poskládáme na plech a dozlatova pečeme 30-45 minut. Brambory vyjmeme, potřeme máslem, posypeme solí.

2

Na omáčku oloupeme šalotku, nadrobno ji nasekáme. Dáme zesklovatět na rozehřátý olej a necháme vychladnout. Nakládanou zeleninu dáme okapat na síto. Nálev přitom zachytíme. Zeleninu co nejjemněji nasekáme nebo nahrubo rozmixujeme.

3

Majonézu dohladka rozmícháme s jogurtem. Přimícháme nakládanou zeleninu, šalotku a křen. Ochutíme hořčicí, osolíme a výrazně opepříme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, rozředíme ji trochou nálevu z nakládané zeleniny.

4

Podáváme k pečeným bramborám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept