Závitky z kladenské pečeně s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z kladenské pečeně s křenem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 26367 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Kapie |
8 plátek | Kladenská pečeně |
1 polévková lžíce | Křen |
10 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 863,6mg |
---|---|
Cholesterol | 303,3mg |
Draslík | 97,1mg |
Vláknina | 299,5mg |
Vitamín A | 285,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Okurky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Kladenská pečeně, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z kladenské pečeně s křenem postup přípravy receptu:
1 | Šlehačku ochutíme strouhaným křenem a osolíme. Směs klademe na kladenskou pečeni (vždy dáme dva plátky přes sebe tak, aby vrchní přečníval, čímž získáme větší plátek), poklademe čtvrtkami vajec a svineme. |
2 | Sepneme párátky, dáme do ledničky ztuhnout. Pak porce ozdobíme vločkami másla, proužky kapie, vějířky okurek a nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.