Marinovaný okoun se zeleninou a ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný okoun se zeleninou a ananasem
Marinovaný okoun se zeleninou a ananasem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26372 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
marináda | |
---|---|
0,5 dl | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Šťáva zázvorová |
0,5 dl | Víno portské |
Marinovaný okoun se zeleninou a ananasem | |
1 ks | Baby ananas |
8 ks | Bambusové listy |
3 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Lotosový kořen |
250 g | Mrkev kořen |
1 dl | Ocet jablečný |
500 g | Okoun - filety |
250 g | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 337,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet jablečný, Olej sezamový, Baby ananas, Cukr krupice, Lotosový kořen, Ocet jablečný, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno portské, Bambusové listy, Mrkev kořen, Okoun - filety, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šťáva zázvorová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný okoun se zeleninou a ananasem postup přípravy receptu:
1 | Plátky okouna omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. |
2 | Mrkev, okurku a oddenek lotosového kořenu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. |
3 | V hrnci si přivedeme k varu zeleninový vývar, přidáme do něj cukr, jablečný ocet a pokrájenou zeleninu. Po 5 minutách vaření zeleninu vyjmeme sítkem a necháme odkapat. Čerstvý ananas oloupeme, vykrojíme tvrdý střed a nakrájíme 2 cm plátky. |
4 | Připravíme si marinádu: v míse si rozmícháme olej s portským vínem, octem a zázvorovou šťávou. Plátky okouna vložíme do marinády a marinujeme přibližně na 8 - 10 minut. |
5 | Bambusové košíčky vyložíme omytými bambusovými listy, okraje necháme přečnívat. Na listy položíme plátky zeleniny, na ně dáme plátky okouna a na rybu dáme 1 plátek ananasu. Listy přeložíme přes ananas a rybu. |
6 | Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 10 minut. |
7 | Plátky okouna dáme na talíře i s dušenou zeleninou a ke každému plátku přidáme pokrájené kousky čerstvého ananasu. |