Recept

Hovězí špička s frankfurtskou zelenou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26376

Ingredience

80 g Bylinky čerstvé - svazek
180 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
5 g Cukr krupice
800 g Hovězí maso přední
2 ks Mrkev kořen
40 ml Ocet vinný
1 ks Petržel - nať
1 ks Pórek
5 g Sůl
10 ks Vejce slepičí
250 g řepkový olej

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,191 kcal
Kilojoule 4 981kJ
7% Sacharidy 25 g
352% Tuky 264 g
46% Sodík 913 mg
112% Bílkoviny 63 g

Hovězí špička s frankfurtskou zelenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli. Vložíme hovězí maso a zvolna vaříme 2 hodiny.

2

Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Přidáme ji k masu 30 minut před dokončením.

3

Na omáčku uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je a žloutky vyjmeme. Prolisujeme přes síto do mísy. Dohladka utřeme s octem, olejem a trochou soli. Dosolíme a osladíme. Bílky nadrobno nasekáme a přidáme do omáčky.

4

Bylinky opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a najemno nasekáme. Přimícháme do omáčky. Maso necháme okapat, nakrájíme na jemné plátky, zavineme a sepneme párátky. Podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept