Hovězí špička s frankfurtskou zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí špička s frankfurtskou zelenou omáčkou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26376 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Bylinky čerstvé - svazek |
180 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
800 g | Hovězí maso přední |
2 ks | Mrkev kořen |
40 ml | Ocet vinný |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
250 g | řepkový olej |
5 g | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 737,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso přední, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí špička s frankfurtskou zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli. Vložíme hovězí maso a zvolna vaříme 2 hodiny. |
2 | Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Přidáme ji k masu 30 minut před dokončením. |
3 | Na omáčku uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je a žloutky vyjmeme. Prolisujeme přes síto do mísy. Dohladka utřeme s octem, olejem a trochou soli. Dosolíme a osladíme. Bílky nadrobno nasekáme a přidáme do omáčky. |
4 | Bylinky opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a najemno nasekáme. Přimícháme do omáčky. Maso necháme okapat, nakrájíme na jemné plátky, zavineme a sepneme párátky. Podáváme s omáčkou. |