Hovězí maso s křenem a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s křenem a jablky
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26377 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Hovězí maso přední |
250 g | Hovězí vývar základní |
1 ks | Jablka |
20 g | Křen |
40 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 158,0mg |
Draslík | 776,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Jablka, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s křenem a jablky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso uvaříme. |
2 | Na omáčku upražíme světlu jíšku z mouky a másla. Dohladka ji rozmícháme s masovým vývarem. Osolíme, přimícháme smetanu a čerstvě nastrouhaný křen. Zvolna vaříme 10 minut. |
3 | Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky. Maso necháme okapat a nakrájíme na jemné plátky. Potřeme je trochou omáčky, zavineme a sepneme párátky. Ozdobíme jablkem a podáváme. |