Mousse s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mousse s javorovým sirupem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26380 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mandle plátky |
2 cl | Rum |
180 ml | Sirup javorový |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 258,4mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rum, Sirup javorový, Vaječný žloutek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mousse s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Želatinu necháme měknout ve 2 lžících vody asi 10 minut. Pak ji vymačkáme. Javorový sirup mírně ohřejeme, želatinu v něm rozpustíme. |
2 | Žloutky silně vyšleháme na pěnu. Přimícháme javorový sirup se želatinou a rumem. |
3 | Ze smetany vyšleháme šlehačku, opatrně ji přimícháme do krému z javorového sirupu. |
4 | Mousse dáme ztuhnout do chladničky. Podáváme zdobené plátky mandlí. |