Bobulové ovoce se zmrzlinou a vinnou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bobulové ovoce se zmrzlinou a vinnou pěnou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26385 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
15 ml | Citronová šťáva |
80 g | Cukr třtinový |
200 g | Jahody zahradní |
200 g | Maliny |
200 g | Ostružiny |
200 g | Rybíz červený |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
180 ml | Víno šumivé (sekt) |
500 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 332,7mg |
Draslík | 675,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 564,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Jahody zahradní, Maliny, Ostružiny, Rybíz červený, Vaječný žloutek slepičí, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bobulové ovoce se zmrzlinou a vinnou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Maliny a ostružiny očistíme a přebereme. Opláchnutý rybíz očešeme vidličkou. Jahody opláchneme a necháme dobře okapat. |
2 | Bobulové ovoce opatrně smícháme a upravíme do mísy. Přidáme kopečky zmrzliny. |
3 | V nádobě ušleháme žloutky, citronovou šťávu, cukr a sekt. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Ovocný salát přelijeme horkou vinnou pěnou a ihned podáváme. |