Pomerančový flan - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový flan
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26386 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Marmeláda pomerančová |
300 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 214,4mg |
Draslík | 120,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Marmeláda pomerančová, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový flan postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. V malém kastrolu smícháme 50 g cukru s pomerančovou šťávou a marmeládou, necháme projít varem. |
2 | Do zapékací mísy dáme pomerančovou směs a necháme želírovat v chladničce. Vejce smícháme se zbytkem cukru, metličkou přimícháme smetanu a mléko. |
3 | Pomeranč omyjeme horkou vodou, polovinu kůry nastrouháme, dužinu nakrájíme na plátky. Pomerančovou kůru přimícháme do krému z vajec a smetany, přes sítko ho prolisujeme do formy. Ve vodní lázni necháme v troubě asi 40 minut ztuhnout. Dáme vychladnout, pak vyklopíme a zdobíme plátky pomeranče. |