Rychlý dort se šlehačkou a ostružinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý dort se šlehačkou a ostružinami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26387 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
200 g | Cukr třtinový |
400 g | Korpus na dort |
25 g | Mandle plátky |
750 g | Ostružiny |
150 g | Poleva čokoládová |
20 ml | Pomerančová šťáva |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 453,8mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ostružiny, Poleva čokoládová, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Korpus na dort , Mandle plátky, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý dort se šlehačkou a ostružinami postup přípravy receptu:
1 | Povaříme pomerančovou šťávu, kůru a cukr, až vznikne sirup. Jeden díl korpusu potřeme částí sirupu a přiklopíme druhým dílem. Nakrájenou čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni a potřeme povrch dortu. Ostružiny přebereme, opláchneme a necháme dobře okapat. Dort obložíme ostružinami. Ušleháme smetanu a dort ozdobíme. Pokapeme pomerančovým sirupem. V suché pánvi opražíme mandlové lupínky a dort posypeme. |