Tvarohový dort s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový dort s višněmi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26391 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
90 g | Cukr krupice |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle |
40 g | Marcipánová hmota surová |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
12 ks | Třešně |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
1 ks | Vanilkový lusk |
4 ks | Vejce slepičí |
750 g | Višně |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
20 g | Želatina bílá plátky |
20 g | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 361,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 924,7mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí, Višně, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Třešně, Vanilkový lusk, Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový dort s višněmi postup přípravy receptu:
1 | V robotu rozšleháme žloutky a přidáme rozdrobený marcipán. Šleháme dohladka. Přimícháme 15 g cukru a 2 lžíce vody. Navrch prosijeme mouku s kypřícím práškem. Bílky ušleháme se špetkou soli a postupně přišleháme 25 g cukru. Sníh vmícháme do těsta. |
2 | Upečeme 4 korpusy o průměru 20 cm při 180 °C . Pečeme po 15 minutách. Dáme okapat višně a šťávu zachytíme. Rozmícháme dortové želé s 30 g cukru a 250 ml višňové šťávy. Přimícháme višně a želé nenecháme ztuhnout. |
3 | Tvaroh utřeme s vanilkovou dření, rozpuštěnou želatinou a zbývajícím cukrem. Ušleháme 250 ml smetany a vmícháme ji do tvarohu. |
4 | Na dortový podnos dáme jeden dortový plát. Naplníme polovinou želé s višněmi a přiložíme druhý dortový plát. Ten naplníme polovinou tvarohového krému. Přiložíme třetí plát a naplníme ho zbývajícím želé s višněmi. Přiložíme poslední dortový plát. |
5 | Navrch a z boku nastříkáme zbývající tvarohový krém. Chladíme 3 hodiny. Ozdobíme mandlemi a koktejlovými třešněmi. |