Krevetový salát s grapefruitem a řapíkatým celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetový salát s grapefruitem a řapíkatým celerem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26396 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Celer řapíkatý |
40 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
2 ks | Grapefruity |
100 g | Krevety tygří - loupané |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
120 g | Salát Polníček |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 491,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Grapefruity, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetový salát s grapefruitem a řapíkatým celerem postup přípravy receptu:
1 | Salát polníček očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat. Celerové řapíky omyjeme, stáhneme vlákna a nakrájíme ne tenké plátky. |
2 | Grapefruity okrájíme až na čistou dužninu, dílky čistě vykrojíme. Uvolněnou šťávu přitom zachytíme. |
3 | Na zálivku rozmícháme grapefruitovou a citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a olej. |
4 | Salát polníček, celer a grapefruit dáme do mísy. Přidáme vařené krevety. Pokapeme zálivkou a promícháme. |