Vévodkynin salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vévodkynin salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26397 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Banány |
250 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
300 g | Chřest bílý |
15 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
150 g | Jogurt bílý |
60 g | Majonéza |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 39,3mg |
Draslík | 954,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Brambory, Celer bulvový, Chřest bílý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vévodkynin salát postup přípravy receptu:
1 | Vařený chřest dáme okapat. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme 30 sekund ve vroucí vodě, sloupneme, rozpůlíme, odstraníme semena, nakrájíme na kostičky. |
3 | Připravené přísady lehce promícháme a upravíme do dezertních pohárů. |
4 | Na omáčku rozmícháme majonézu, jogurt, smetanu a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a osladíme. |
5 | Omáčku rozdělíme na salát. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a snítky otrháme. Salát ozdobíme a podáváme. |